Ook dit jaar deed de Windmill Big Band weer mee aan het bigbandconcurs, onderdeel van het Meerjazz festival te Hoofddorp. De band trad dit jaar aan in de Eerste klasse en mocht het opnemen tegen vier andere big bands, Nieuwe Veste Bigband, Far East Jazz Orchestra, Jazzhaus Big-Band [Duitsland] en Jellyfish Jazz Orchestra [Duitsland].
De jury bestaande uit Erik van Lier en Gert Jan van den Dolder waren goed te spreken over de muzikale prestaties van de Windmill Big Band. Uit het juryrapport: ‘Fijne bigband, goed optreden!’ De jury was ook te spreken over het niveaus van de solisten. Ze hadden lovende woorden voor Louis Sloot (alt sax), Martin Langhorst (tenor/sopraan), Martin van der Woude (tenor) en vooral voor Marco Apicella (piano). De laatste mocht zelfs de solistenprijs in ontvangst nemen.
Ondanks dit goede en lovende juryrapport werd de Windmill Big Band geen finalist. Uit de poule werd de Far East Jazz Orchestra de deelnemer aan de finale.